Gıda Analiz Listesi
FİZİKSEL ANALİZLER |
||||||
SIRA NO |
ANALİZ ADI |
ÜRÜN ADI |
DENEY METODU |
NUMUNE MİKTARI |
||
1 |
KURU MADDE VE RUTUBET MİKTARI |
SÜT VE AYRAN |
TS 1018 |
100 gr |
||
2 |
YOĞURT |
TS 1330 |
100 gr |
|||
3 |
PEYNİR |
TS 5311/AOAC 926.08 |
100 gr |
|||
4 |
TEREYAĞ |
TS 1331/AOAC 920.116 |
100 gr |
|||
5 |
DONDURMA |
TS 4851 |
100 gr |
|||
6 |
SÜTTOZU |
TS 1329/AOAC 927.05 |
100 gr |
|||
7 |
KREMA |
TS 1018 |
100 gr |
|||
8 |
SİRKE |
TS 1880 |
100 gr |
|||
9 |
ÇAY |
TS 1562 |
100 gr |
|||
10 |
TAHIL VE MAMULLERİ |
TS 1135 ISO 712 |
100 gr |
|||
11 |
BAKLAGİLLER |
TS 1135 ISO 712 |
100 gr |
|||
12 |
YEMEKLİK TUZ |
TS 933/ AOAC 925.55 |
100 gr |
|||
13 |
EKMEK |
TS 12000 |
100 gr |
FİZİKSEL ANALİZLER |
||||||
SIRA NO |
ANALİZ ADI |
ÜRÜN ADI |
DENEY METODU |
NUMUNE MİKTARI |
||
14 |
KURU MADDE VE RUTUBET MİKTARI |
ET VE ET MAMULLERİ |
TS 1743 ISO 1442 |
100 gr |
||
15 |
EKMEK MAYASI |
TS 3522 |
100 gr |
|||
16 |
ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE |
TS 5389 |
100 gr |
|||
17 |
YENİLEBİLİR NİŞASTA |
TS 1252 |
100 gr |
|||
18 |
KAHVE, KAVRULMUŞ, ÖĞÜTÜLMÜŞ |
TS 3117 |
100 gr |
|||
19 |
ÇİKOLATA |
TS 7800 |
100 gr |
|||
20 |
ÇEKİRDEK KAKAO, KAKAO (ÖĞÜTÜLMÜŞ) |
TS 3076-1 OCAK 2001 |
100 gr |
|||
21 |
HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLAR |
TS 1331 NİSAN 1995 |
100 gr |
|||
22 |
KÜL TAYİNİ |
MEYVE VE SEBZE MAMULLERİ |
TS EN 1135 |
100 gr |
||
23 |
PEKMEZ |
TS 3792 |
100 gr |
|||
24 |
TAHİN HELVASI |
TS 6399 |
100 gr |
|||
25 |
BAL |
TS 3036 MART 2002 |
100 gr |
|||
26 |
SÜT VE SÜT MAMÜLLERİ |
TS 1018 |
100 gr |
FİZİKSEL ANALİZLER |
||||||
SIRA NO |
ANALİZ ADI |
ÜRÜN ADI |
DENEY METODU |
NUMUNE MİKTARI |
||
27 |
KÜL TAYİNİ |
TAHILLAR, BAKLAGİLLER VE MAMÜLLERİ |
TS 1511 ISO 2171/AOAC 923.03 |
100 gr |
||
28 |
ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE |
TS 5389 ARALIK 1987 |
100 gr |
|||
29 |
BAHARA T |
TS 2131 ISO 928 OCAK 2001 |
100 gr |
|||
30 |
TOPLAM KÜL TAYİNİ |
ET VE ET MAMÜLLERİ |
TS 1746 ISO 936 ŞUBAT 2001 |
100 gr |
||
31 |
SİYAH ÇAY |
TS 1564 MART 1990 |
100 gr |
|||
32 |
KÜLDE ALKALİLİK TAYİNİ |
ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE |
TS 5389 |
100 gr |
||
33 |
MEYVE ORANI TAYİNİ |
REÇELLER |
TS 3958 |
100 gr |
||
34 |
PH TAYİNİ |
ET VE ET MAMÜLLERİ |
TS 3136 ISO 2917 |
100 gr |
||
35 |
MEYVE VE SEBZE MAMÜLLERİ |
TS 1728 |
100 gr |
|||
36 |
SÜT VE SÜT MAMÜLLERİ* |
|
100 gr |
|||
37 |
REFRAKTOMETRİK RUTUBET TAYİNİ |
BAL |
TS 3036 |
100 gr |
||
38 |
SUDA ÇÖZÜNEN KATI MADDE (BRİKS) TAYİNİ |
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ |
TS 4890 MAYIS 1986 |
100 gr |
||
39 |
DOMATES SALÇASINDA |
TS 1466 KASIM 1992 |
100 gr |
FİZİKSEL ANALİZLER |
||||||
SIRA NO |
ANALİZ ADI |
ÜRÜN ADI |
DENEY METODU |
NUMUNE MİKTARI |
||
40 | SUDA ÇÖZÜNEN VE ÇÖZÜNMEYEN KÜL MİKTARI TAYİNİ (Toplam Küle Göre) | SİYAH ÇAY | TS 1565 | 100 gr | ||
41 | SUDA ÇÖZÜNEN KÜL MİKTARI TAYİNİ | KAHVE | TS 3117 | 100 gr | ||
42 | SUDA ÇÖZÜNMEYEN KATI MADDE TAYİNİ | BAL | TS 3036 | 100 gr | ||
43 | SUYA GEÇEN MADDE ORANI TAYİNİ | MAKARNA | TS 1620 | 100 gr | ||
44 | SÜZME AĞIRLIĞI | KONSERVE GIDALAR | TS 2664 | 100 gr | ||
45 | YAŞ GLUTEN (ÖZ) TAYİNİ | BUĞDAY UNU | TS 4179 | 100 gr | ||
46 | YOĞUNLUK | HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLAR | TS 4954 | 100 gr | ||
47 | ASİTTE ÇÖZÜNMEYEN KÜL MİKTARI TAYİNİ | SİYAH ÇAYDA | TS 1566 ISO 1577 | 100 gr | ||
48 | KAKAO (ÇEKİRDEK VE ÖĞÜTÜLMÜŞ) | TS 3076 | 100 gr | |||
49 | BAHARA T | TS 2133 ISO 930 | 100 gr | |||
50 | ELEKTRİKSE İLETKENLİK (EC) | ŞEKER | TS861 | 100 gr | ||
51 | HEKTOLİTRE AĞIRLIĞI | BUĞDAY (HUBUBAT) | TS 6531 | 100 gr |
FİZİKSEL ANALİZLER |
||||||
SIRA NO |
ANALİZ ADI |
ÜRÜN ADI |
DENEY METODU |
NUMUNE MİKTARI |
||
52 |
HİDROKLORİK ASİTTE ÇÖZÜNMEYEN KÜL MİKTARI TAYİNİ |
TAHIL VE ÜRÜNLERİ, HAZIR KURU ÇORBALAR |
TS 2383 |
100 gr |
||
|
BİSKÜVİ |
TS 2383, 1991 |
100 gr |
|||
53 |
MEYVE VE SEBZE MAMÜLLERİ |
TS 1128 ISO 763 |
100 gr |
|||
54 |
ÜZÜM PEKMEZİ |
TS 1128 ISO 763 TS 3792 |
100 gr |
|||
55 |
İRİLİK TAYİNİ (ELEK )ANALİZİ |
UN |
TS 4500 |
100 gr |
||
56 |
KIRILMA İNDİSİ (KATI- SIVI) TAYİNİ* |
HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLAR |
TS 4960 |
100 gr |
||
57 |
KURU GLUTEN (ÖZ) TAYİNİ |
BUĞDAY UNU |
TS 4178,1984 |
100 gr |
||
58 |
SEDİMENTASYON TAYİNİ |
BUĞDAY UNU |
TS 4867 NİSAN 2001 |
100 gr |
KİMYASAL ANALİZLER |
||||||
SIRA NO |
ANALİZ ADI |
ÜRÜN ADI |
DENEY METODU |
NUMUNE MİKTARI |
||
59 |
ASİTLİK TAYİNİ |
AYRAN |
TS 1018 |
100 gr |
||
60 |
BAL |
TS 3036 MART 2002 |
100 gr |
|||
61 |
BİTKİSEL YAĞLAR |
TS 1605 |
100 gr |
|||
62 |
KREMA |
TS 1018 |
100 gr |
|||
63 |
PEYNİR |
TS 591 MART 2006 |
100 gr |
|||
64 |
SÜT |
TS 1018 |
100 gr |
|||
65 |
BOYAR MADDE TAYİNİ |
BAHARATLAR |
TS 2284 |
100 gr |
||
66 |
BULGUR |
TS 2284 |
100 gr |
|||
67 |
GOFRET |
TS 7474 NİSAN 2003 |
100 gr |
|||
68 |
LEBLEBİ |
TS 2284 |
100 gr |
|||
69 |
GAZLI İÇECEKLER |
TS 4080 |
100 gr |
|||
70 |
TOZ İÇECEKLER |
TS 4080 |
100 gr |
|||
71 |
ÇAY |
TS 2284 |
100 gr |
|||
72 |
MEYVE SULARI |
TS 4080 |
100 gr |
|||
73 |
TUZ TAYİNİ |
PEYNİR |
TS 3043 MART 1978 |
100 gr |
KİMYASAL ANALİZLER |
||||||
SIRA NO |
ANALİZ ADI |
ÜRÜN ADI |
DENEY METODU |
NUMUNE MİKTARI |
||
74 |
TUZ TAYİNİ |
BAHARA T |
TS 3190 |
100 gr |
||
75 |
TEREYAĞI |
TS 1333 |
100 gr |
|||
76 |
ŞALGAM |
TS 2664 |
100 gr |
|||
77 |
MAKARNA |
TS 1620 |
100 gr |
|||
78 |
BİSKÜVİ |
TS 2383 ŞUBAT 1991 |
100 gr |
|||
79 |
ŞEHRİYE |
TS 1620 |
100 gr |
|||
80 |
EKMEK |
T 5000 |
100 gr |