Yapılan Gıda Analizleri

Gıda Analiz Listesi

FİZİKSEL ANALİZLER

SIRA NO

ANALİZ ADI

ÜRÜN ADI

DENEY METODU

NUMUNE MİKTARI

1

KURU MADDE VE RUTUBET MİKTARI

SÜT VE AYRAN

TS 1018

100 gr

2

YOĞURT

TS 1330

100 gr

3

PEYNİR

TS 5311/AOAC 926.08

100 gr

4

TEREYAĞ

TS 1331/AOAC 920.116

100 gr

5

DONDURMA

TS 4851

100 gr

6

SÜTTOZU

TS 1329/AOAC 927.05

100 gr

7

KREMA

TS 1018

100 gr

8

SİRKE

TS 1880

100 gr

9

ÇAY

TS 1562

100 gr

10

TAHIL VE MAMULLERİ

TS 1135 ISO 712

100 gr

11

BAKLAGİLLER

TS 1135 ISO 712

100 gr

12

YEMEKLİK TUZ

TS 933/ AOAC 925.55

100 gr

13

EKMEK

TS 12000

100 gr

FİZİKSEL ANALİZLER

SIRA NO

ANALİZ ADI

ÜRÜN ADI

DENEY METODU

NUMUNE MİKTARI

14

KURU MADDE VE RUTUBET MİKTARI

ET VE ET MAMULLERİ

TS 1743 ISO 1442

100 gr

15

EKMEK MAYASI

TS 3522

100 gr

16

ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE

TS 5389

100 gr

17

YENİLEBİLİR NİŞASTA

TS 1252

100 gr

18

KAHVE, KAVRULMUŞ, ÖĞÜTÜLMÜŞ

TS 3117

100 gr

19

ÇİKOLATA

TS 7800

100 gr

20

ÇEKİRDEK KAKAO, KAKAO (ÖĞÜTÜLMÜŞ)

TS 3076-1 OCAK 2001

100 gr

21

HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLAR

TS 1331 NİSAN 1995

100 gr

22

KÜL TAYİNİ

MEYVE VE SEBZE MAMULLERİ

TS EN 1135

100 gr

23

PEKMEZ

TS 3792

100 gr

24

TAHİN HELVASI

TS 6399

100 gr

25

BAL

TS 3036 MART 2002

100 gr

26

SÜT VE SÜT MAMÜLLERİ

TS 1018

100 gr

FİZİKSEL ANALİZLER

SIRA NO

ANALİZ ADI

ÜRÜN ADI

DENEY METODU

NUMUNE MİKTARI

27

KÜL TAYİNİ

TAHILLAR, BAKLAGİLLER VE MAMÜLLERİ

TS 1511 ISO 2171/AOAC 923.03

100 gr

28

ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE

TS 5389 ARALIK 1987

100 gr

29

BAHARA T

TS 2131 ISO 928 OCAK 2001

100 gr

30

TOPLAM KÜL TAYİNİ

ET VE ET MAMÜLLERİ

TS 1746 ISO 936 ŞUBAT 2001

100 gr

31

SİYAH ÇAY

TS 1564 MART 1990

100 gr

32

KÜLDE ALKALİLİK TAYİNİ

ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE

TS 5389

100 gr

33

MEYVE ORANI TAYİNİ

REÇELLER

TS 3958

100 gr

34

PH TAYİNİ

ET VE ET MAMÜLLERİ

TS 3136 ISO 2917

100 gr

35

MEYVE VE SEBZE MAMÜLLERİ

TS 1728

100 gr

36

SÜT VE SÜT MAMÜLLERİ*

 

100 gr

37

REFRAKTOMETRİK RUTUBET TAYİNİ

BAL

TS 3036

100 gr

38

SUDA ÇÖZÜNEN KATI MADDE (BRİKS) TAYİNİ

MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ

TS 4890 MAYIS 1986

100 gr

39

DOMATES SALÇASINDA

TS 1466 KASIM 1992

100 gr

FİZİKSEL ANALİZLER

SIRA NO

ANALİZ ADI

ÜRÜN ADI

DENEY METODU

NUMUNE MİKTARI

40 SUDA ÇÖZÜNEN VE ÇÖZÜNMEYEN KÜL MİKTARI TAYİNİ (Toplam Küle Göre) SİYAH ÇAY TS 1565 100 gr
41 SUDA ÇÖZÜNEN KÜL MİKTARI TAYİNİ KAHVE TS 3117 100 gr
42 SUDA ÇÖZÜNMEYEN KATI MADDE TAYİNİ BAL TS 3036 100 gr
43 SUYA GEÇEN MADDE ORANI TAYİNİ MAKARNA TS 1620 100 gr
44 SÜZME AĞIRLIĞI KONSERVE GIDALAR TS 2664 100 gr
45 YAŞ GLUTEN (ÖZ) TAYİNİ BUĞDAY UNU TS 4179 100 gr
46 YOĞUNLUK HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLAR TS 4954 100 gr
47 ASİTTE ÇÖZÜNMEYEN KÜL MİKTARI TAYİNİ SİYAH ÇAYDA TS 1566 ISO 1577 100 gr
48 KAKAO (ÇEKİRDEK VE ÖĞÜTÜLMÜŞ) TS 3076 100 gr
49 BAHARA T TS 2133 ISO 930 100 gr
50 ELEKTRİKSE İLETKENLİK (EC) ŞEKER TS861 100 gr
51 HEKTOLİTRE AĞIRLIĞI BUĞDAY (HUBUBAT) TS 6531 100 gr

FİZİKSEL ANALİZLER

SIRA NO

ANALİZ ADI

ÜRÜN ADI

DENEY METODU

NUMUNE MİKTARI

52

HİDROKLORİK ASİTTE ÇÖZÜNMEYEN KÜL MİKTARI TAYİNİ

TAHIL VE ÜRÜNLERİ, HAZIR KURU ÇORBALAR

TS 2383

100 gr

 

BİSKÜVİ

TS 2383, 1991

100 gr

53

MEYVE VE SEBZE MAMÜLLERİ

TS 1128 ISO 763

100 gr

54

ÜZÜM PEKMEZİ

TS 1128 ISO 763 TS 3792

100 gr

55

İRİLİK TAYİNİ (ELEK )ANALİZİ

UN

TS 4500

100 gr

56

KIRILMA İNDİSİ (KATI- SIVI) TAYİNİ*

HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLAR

TS 4960

100 gr

57

KURU GLUTEN (ÖZ) TAYİNİ

BUĞDAY UNU

TS 4178,1984

100 gr

58

SEDİMENTASYON TAYİNİ

BUĞDAY UNU

TS 4867 NİSAN 2001

100 gr

KİMYASAL ANALİZLER

SIRA NO

ANALİZ ADI

ÜRÜN ADI

DENEY METODU

NUMUNE MİKTARI

59

ASİTLİK TAYİNİ

AYRAN

TS 1018

100 gr

60

BAL

TS 3036 MART 2002

100 gr

61

BİTKİSEL YAĞLAR

TS 1605

100 gr

62

KREMA

TS 1018

100 gr

63

PEYNİR

TS 591 MART 2006

100 gr

64

SÜT

TS 1018

100 gr

65

BOYAR MADDE TAYİNİ

BAHARATLAR

TS 2284

100 gr

66

BULGUR

TS 2284

100 gr

67

GOFRET

TS 7474 NİSAN 2003

100 gr

68

LEBLEBİ

TS 2284

100 gr

69

GAZLI İÇECEKLER

TS 4080

100 gr

70

TOZ İÇECEKLER

TS 4080

100 gr

71

ÇAY

TS 2284

100 gr

72

MEYVE SULARI

TS 4080

100 gr

73

TUZ TAYİNİ

PEYNİR

TS 3043 MART 1978

100 gr

KİMYASAL ANALİZLER

SIRA NO

ANALİZ ADI

ÜRÜN ADI

DENEY METODU

NUMUNE MİKTARI

74

TUZ TAYİNİ

BAHARA T

TS 3190

100 gr

75

TEREYAĞI

TS 1333

100 gr

76

ŞALGAM

TS 2664

100 gr

77

MAKARNA

TS 1620

100 gr

78

BİSKÜVİ

TS 2383 ŞUBAT 1991

100 gr

79

ŞEHRİYE

TS 1620

100 gr

80

EKMEK

T 5000

100 gr